zondag 8 december 2013

22. Oprechte liefde luistert teder.

22. Oprechte liefde luistert teder.
Het is januari 2012. Mijn god, we leven gewoon in 2012. Twaalf jaar geleden hadden we nog het millennium en waren er mensen bang dat de wereld verging. Ook de Maya´s voorspelden dat de wereld in 2012 tot een eind zou komen, maar we zijn er nog steeds. We helpen de wereld wel een beetje naar de klote, maar wat wil je? De wereld verandert in een razend tempo.
We leven vandaag de dag in een wereld waar de plaszak van de NS voorpaginanieuws is, en waar een geswaffelde vrouw een schadeclaim van 95 miljoen ontvangt. De tijd dat mensen geraakt worden door de dood van Kapitein Iglo en Dennis en Valerio op televisie elkaars vlees opeten. Anno 2012 is alles mogelijk, maar nog steeds is voor veel mensen homoseksualiteit taboe, want ´dat hoort niet´.
Seksualiteit, in welke vorm dan ook, blijft een gevoelig onderwerp. Meer en deel van de mens krijgt op een bepaalde leeftijd gevoelens voor het andere geslacht, maar hoe zit het met mensen die homoseksueel zijn, of van zowel mannen als vrouwen houden? Gelukkig woon ik in een land dat homoseksualiteit grotendeels heeft geaccepteerd. Met alle respect voor de verschillende religies, maar ik geloof niet dat je je leven volgens regels en voorschiften uit een boek moet leiden. Wie heeft er ooit bepaald dat mannen en vrouwen samen horen te zijn? Leef altijd vanuit het hart en vertrouw en volg je gevoel.
Ik ben er van overtuigd dat iedereen in zijn omgeving ten minste één iemand ken die niet heteroseksueel is. En de mensen die zeggen dat dát bij hem of haar niet het geval is, weet het ook echt niet, of wíl het niet weten.  En vooral het laatste baart me zorgen. Hoe kan het toch zijn dat iemands gevoel, dat wat altijd te vertrouwen is, niet geaccepteerd wordt. Soms kan ik de mens niet begrijpen.

Iedereen komt in een fase in het leven waar je jezelf en je seksualiteit gaat ontdekken. Alles is spannend en nieuw en de één experimenteert wat meer dan een ander. Voor iedereen die stoeit met zijn seksualiteit; volg je hart. En als je nu niet de kans hebt of krijgt om het te ontdekken, er zal echt een juist moment komen. Haast je niet om iets zeker te weten, neem je tijd en doe het op jouw manier waarbij je je prettig bij voelt.  Iemands seksualiteit staat vaak centraal in het leven, maar de ‘coming out’ en het ontdekken van je eigen seksualiteit is iets dat je je hele leven meedraagt en laat weten dat je bestaat. Ik hoop echt dat er een dag komt, waarbij het niet ‘anders’ is als je homo of biseksueel bent. Nog steeds lijkt het wel alsof het een soort van taboe is, ook al beweert iedereen van niet. Uiteindelijk hoort het niet uit te maken of jouw liefde voor een man of vrouw is, zolang je jezelf gelukkig kan noemen en de ander jou ook gelukkig maakt. Oprechte liefde luistert teder.

0 reacties:

Een reactie posten