zondag 8 december 2013

16. Eerste dubbele date.

16. Eerste dubbele date.

De grootste zoektocht in het leven is het vinden van de juiste partner die bij je past. Daten is de leukste speurtocht die er bestaat. Bijna iedereen die gedate heeft, kan zich bepaalde dingen herinneren die een ander heeft gezegd, of heeft gedaan. Of dit nu juist datgene was waar de vonk oversprong, of datgene was waardoor de date een ramp werd, een date blijft vaak in je geheugen.

Laat daten vooral een manier zijn om ander mee te nemen in je leven op één dag, op een dusdanige manier waar je allebei aan kunt deelnemen. Ik denk dat het ideaal zou zijn om niet een enkele eerste date te hebben. In mijn ideale wereld zou ieder een dubbele eerste date moeten doen. Twee dagen, een eerste date. In twee dagen kun je een kijkje nemen in ieders leven. Het biedt ruimte voor genoeg gespreksstof, tijd om dieper op zaken in te gaan, je ziet waar een ander in geïnteresseerd is en je merkt meteen hoe je je zelf voelt in zo´n situatie.

Neem bijvoorbeeld een eerste dubbele date die een vrouw bepaald. Zij houdt misschien van winkelen, fietsen of varen. Begin met een lunch, zodat je de kans krijgt om een goed gesprek te voeren. Na de lunch ga je wat actievers doen, zoals dus winkelen of een fietstocht. Een diner kan misschien zorgen voor wat romantiek, en om de dag af te sluiten is bijvoorbeeld een theater voorstelling een goed idee. Zo heb de kans gehad om een goed gesprek te voeren, deel te nemen aan iemands hobby én je ziet waar iemand van houdt, zoals theater. De vrouw kan haar zo figuurlijk blootgeven aan de ander, hem in haar leven laten en voelen hoe een ander daar op reageert. De tweede dag van de eerste dubbele date, mag de man bepalen en zo merk je al snel genoeg of dit de juiste partner kan zijn. Zorg ervoor dat de juiste ingrediënten er zijn bij een date, zoals het gesprek, een activiteit, wat romantiek en iemands interesse tot zijn recht komt.

Het wil niet zeggen dat de ander ook van theater, fietsen, varen, winkelen of iets dergelijks moet houden, het gaat erom of de ander er mee kan leven en de ander steunt in de interesses. Een enkele eerste date zou niet doorslaggevend moeten zijn. Bij liefde draait het niet alleen om het vinden van de juiste persoon, maar vooral om het zijn van een goede partner.

En dan komt er altijd een einde aan elke date. Hoe sluit je zo iets af? Is het met een hand, een knuffel, 3 kussen of een intense zoen? Onthoudt, dat als je zoent op een eerste date, en het valt tegen, dan komt er vaak geen tweede date. Een kus is belangrijk, het is een moment waarop je heel intiem bent met een ander, maar ik weet niet of de intimiteit tot zijn recht komt met iemand die je niet goed genoeg kent. Het gevoel bij een kus is sterker als je iemand goed kent en het iets toevoegt  aan de dates die je vooraf hebt gehad. Een kus is ook een manier van spreken. Als je geweldige dates met iemand hebt gehad, en de zoen valt tegen, weegt dat niet zo tegen elkaar op. Je neemt de tijd om de ander wat bij te brengen, omdat je weet dat die persoon goed bij je kan passen. Bij een eerste middelmatige date, met een middelmatige zoen, heb je vaak geen zin om er tijd en energie in te steken, en betekend dat, dat er geen tweede date is.


Het leuke van daten is het feit dat je versteld kan staan van jezelf. Iets waar je voorheen nog geen interesse in had, kan ineens veranderen doordat de andere persoon het leuk maakt. Mensen vergissen zich in het feit dat daten niet alleen gaat om een ander, maar vooral voor jezelf. Je komt er snel genoeg achter wat je wel en niet zoekt, en verdoe je tijd dan ook niet met op een date, waarbij je gevoel zegt dat het niets wordt. Het leven is kort, en kies voor je eigen geluk. Is de klik er niet, zal die er niet komen ook. Je kunt jezelf niet dwingen iemand leuk te vinden, het is gevoel dat spreekt, en die heeft altijd gelijk. Vertrouw je eigen instinct, daarmee kom je al een heel eind.  

0 reacties:

Een reactie posten